Luleå

Hotell i Luleå

För dig som ska resa till Luleå och bo på hotell så har staden relativt många hotell inom fyr, tre och tvåstjärniga klassen. Det finns ett par hotell som håller en mycket hög standard med lyx och professionell service.

Jämför priser för 10 bokningsagenter!

price1

  • Boka Boka nu – betala på plats!
  • Boka GRATIS avbokning på de flesta rummen

Ange datum nedan för er vistelse

Bästa priset laddas nedan för valt datum

Elite Stadshotellet

Prisjämförelse

 

Elite Stadshotellet Luleå är ett fint fyrstjärnigt hotell som ligger på ett av stadens huvudstråk, Storgatan.

Eleganta rum utrustade med minibar, TV, Wi-fi, telefon och badrum med dusch eller badkar. Restaurang Tallkotten har en italiensk meny i kombination med svenska klassiska rätter. Vill man gå på pub så finns som alltid på alla Elite hotell den populära puben Bishops Arms med en härlig genuin pub miljö i Engelskt tema. Fullt utrustad gym och bastu ingår, likaså en god och varierad frukostbuffé. Vill man ta sig runt miljövänligt så finns det cykel att hyra på hotellet. Läs mer om hotellet

Arctic Hotel

Prisjämförelse

 

Choice Arctic hotell är bra beläget nära centralstationen nära vattnet.

Rummen är väldigt fina, inredningen är ljus med uppiggande färger i klara kulörer, ljusa trägolv och sängar av hög komfort. Rummen är utrustade med tv, telefon, internet, skrivbord och fina badrum. Vill man ha lite kvällsfika så finns det i lobbyn där både kaffe, te och kakor ställs fram. Hotellets restaurang serverar god mat där ingredienserna är närproducerade och alltid färska. Relaxen och bastun ligger på hotellets sjätte våning och ger en fantastisk utsikt över både vatten och stad. Personalen hjälper gärna till att rekommendera olika platser att besöka.
Läs mer om hotellet

Nordkalotten Hotell

Prisjämförelse

 

Nordkalotten Hotell & Konferens ligger i lite annorlunda byggnader som ser ut som en kåta och träloggshus.

Man har endast 2 kilometer till Luleås flygplats och anläggningen ligger tvärs över älven så man har inte heller långt till centrum. Hotellet har fri parkering. Behöver man surfa på internet så finns det kostnadsfri wifi över hela hotellet. Tränar man eller vill ta en paus så har hotellet ett bra gym och en pool och bastu. Rummen på hotell Nordkalotten är fina med mycket trädetaljer och sköna sängar. Reser man i arbetet och behöver sitta även på kvällen med jobbet så finns det skrivbord med telefon och bra belysning. Alla rum har fina badrum.
Läs mer om hotellet

Örnvik Hotell

Prisjämförelse

 

Örnvik Hotell & Konferens är fint beläget i ett lugnt och naturskönt område vid Luleälv.

Hotellet ligger cirka 10 minuters bilväg från centrala Luleå och har aktiviteter så som minigolf, fiske, vandring och skidåkning. Parkeringarna på hotellet är gratis och har även motorvärmare vilket är bekvämt under vintersäsong. Vill man basta så får man boka bastun på förhand. Lunch finns under veckodagarna i form av en god buffé. Frukost ingår i bokningspriset och vill man äta en finare middag, bjuda ut kollegorna eller kärestan så finns det många fina restauranger inne i stan. För de som flyger så tar det 15 minuter till hotellet.
Läs mer om hotellet

Scandic Luleå Hotel

scandic

Prisjämförelse

 

Scandic Hotel Luleå är ett miljövänligt hotell ligger ca 1 km från Coop Arena och ca 10 minuter från Luleås flygplats.

Faciliteter som finns på detta hotell är bla: gratis tillgång till bastu, pool och gym. Luleås centralstation och stadens centrum ligger ca 3 km bort. Rummen på Scandic har TV, eget badrum samt möjlighet att fixa kaffe och te på rummet. Det finns även en restaurang i byggnaden som heter Norrport där man förutom ala carte och lunch även intar frukostbuffen.

Quality Hotel

Prisjämförelse

 

Quality Hotel Luleå är ett populärt hotell att bo på då det har ett utmärkt läge i centrum.

Personalen är trevlig och omtänksam, man sover gott i sängarna om natten och frukosten är god och mättsam. Frukostbuffén är hotellet känd för med sina fina ekologiska råvaror och varierade utbud. Alla gäster ska trivas och vilja återvända till Quality hotell varje gång man besöker Luleå. Här finns en härlig pool och bastu som man har fri tillgång till som hotellgäst. Rummen har skrivbord, kaffe/te kokare, wifi, telefon och fina badrum. Äta kan man göra på Cook´s krog som serverar utsökta specialiteter. Hotellet har också två barer.
Läs mer om hotellet

Amber Hotell

Prisjämförelse

 

Amber hotell är familjärt och ligger i en mysig träbyggnad 200 meter från stadens shoppinggator.

Här har man tillgång till en härlig trädgård som framför allt används under de varma månaderna. Rummen har en stilren och sparsam inredning med säng, arbetsplats, wifi, minibar, kylskåp och platt-tv. Man kan hyra både cykel och skidor direkt på hotellet vilket är bra om man vill hitta på aktiviteter snabbt och lätt. Hotellet erbjuder sina gäster en god och nyttig frukost med bland annat en populär hemlagad müsli.

Park Hotell

Prisjämförelse

 

Park hotell är ett mycket prisvärt tvåstjärnigt hotell med mysiga rum som både har fint möblemang och inredning

, platt-tv och eget badrum med dusch. Hotellet har en trevlig matsal med sitthörna där man kan se på tv i gemenskap. Lagar man sin egen mat under sin vistelse så finns det ett rejält kök som alla boende gäster har tillgång till, köket är fullt utrustat med allt man behöver. Kaffe/ te med förfriskningar finns dygnet runt och kostar inget extra.

Citysleep Hotel

Prisjämförelse

 

Centrums shoppingstråk ligger endast 350 meter från detta lilla kompakthotell som erbjuder rum i mindre storlek med två sängar och ett väggfast skrivbord.

Lokalerna är ljusa, fräscha och är modernt inredda. Köket och de andra allmänna ytorna är rejäla och man har gott om plats att både laga mat och äta. Det finns wifi över hela hotellet. Bra att veta är att man delar badrum med de andra gästerna.

Många hotell är trestjärniga och håller en medelstandard med glad och trevlig personal som hjälper dig att kunna njuta i fulla drag av din vistelse, ingenting ska vara krångligt. De tvåstjärniga alternativen är mycket bra budgetalternativ och har det man behöver för att kunna sova, äta och tvätta sig. I Luleå finns något för alla både vad gäller övernattning och sysselsättning!

Andra hotellguider som vi driver:
www.hotellboras.com
www.hotellmora.com
www.kirunashotell.se

Om Luleå

Luleå ligger högt upp i Norrland och har oftast inte så höga medeltemperaturer under sommaren men är ett populärt resmål framför allt för många som vill se Norrlands vackra natur och besöka denna härliga stad. Staden Kiruna ligger på ca 34 mil nordväst om Luleå.
Luleå har en hel del shopping då stadens handel har växt mycket under åren. Det finns många olika gallerior, bland annat faktiskt en av världens första gallerior som byggdes inomhus, denna galleria heter Shopping. De andra galleriorna är bland annat Smedjan, Folksamhuset och Strand. Staden har också ett Apple-center. De två huvudgatorna där affärerna ligger är på Kungsgatan och Storgatan.
Inom sporten så har Luleå kända elitserielag så som Luleå Hockey, Nothland Basket och LF Basket Norrbotten. Ishockey matcher kan ses på Coop Arena.
2007 var det invigning av Kulturens Hus i stadens centrum. Turistbyrå, konsthall, konsertsalar och bibliotek finns i denna byggnad. Man kan även använda sig av Kulturens hus vid större kongresser eller konferenser.
Besöker man Luleå under första veckan i Augusti så kan man gå på det populära Luleåkalaset som årligen hålls denna vecka mellan onsdag och lördag. Hela innerstaden stängs då av för all fordonstrafik för att människor ska kunna röra sig fritt.
För den som gillar konst så arrangeras det en fin konstutställning varje sommar där både okända och kända konstnärer ställer ut sina verk till försäljning. Utställningen heter Konst i det gröna och det brukar medverka ett hundratal konstnärer varje år.
Vartannat år arrangeras den välbesökta Bok & Bild festivalen. Denna festival äger rum i oktober då även det fina lyrikpriset delas ut. Från år 2007 delar man också ut Lilla Erik Lindegren-priset som ges till unga författare upp till 20 år.
Teater och museum är Norrbottensteatern och Norrbottens museum som båda är välkända och har många besökare.

Luleås Historia

Bebyggelsen i Luleå låg under medeltiden en mil nordväst om platsen där Luleå ligger idag. Idag hater området Gammelstad och där fanns både hamn, marknadsplats och en kyrksocken. Det var inte förrän år 1621 som Luleå fick sina stadsprivilegier och den första stadsplanen som gjordes över staden var av Olof Bure som fått uppdraget av den dåvarande kungen Gustav II Adolf. Anledningen till att staden flyttades var på grund av att landhöjningen inte var lämplig där den dåvarande hamnen fanns. Det var de välbärgade stadsborna som lämnade in kravet om att få staden flyttad till en mer lämplig plats varpå villkoret gick igenom år 1649. Den nya platsen bestämdes då av Erik Eriksson Niure. Stadsplanen fick sedan ett rutnätmönster som är bevarade än idag. Man har däremot gjort en uppstramning av gatorna omkring år 1790.

Comments are closed.